Care dintre ele să aibă? Yamaha HS7 vs Yamaha HS8

Marca Yamaha este foarte populară în rândul audiofililor. Am testat HS5 și HS8 înainte, așa că am fost curioși să vedem ce fel de sunet oferă HS7 în comparație cu modelul HS8. Seria HS a fost lansată în 2005, cu un con de gravură alb distinctiv. Difuzoarele din seria HS sunt ideale pentru mediile de studio.

Yamaha HS7

Stilul exterior al monitorului activ de studio cu greutate de 8,2 este elegant, aproape minimalist. Disponibilă în alb și negru, carcasa rigidă și robustă a difuzorului din MDF reduce rezonanța, iar magneții mari asigură o durată de viață lungă. Subwooferul alb mat al boxelor Yamaha a devenit semnul distinctiv al mărcii încă din 1970. Suprafața carcasei difuzorului respinge praful și amprentele. Tweeterul este protejat de o grilă. Acest difuzor poate fi utilizat și ca difuzor de câmp apropiat.

Are o putere de 95 de wați, din care subwooferul furnizează 60 de wați, iar tweeterul este responsabil pentru 35 de wați. Răspunsul în frecvență este de 43 Hz-30 kHz. Există un control al nivelului pe partea din spate a monitorului, precum și funcțiile Room Control pentru reglarea gamelor joase și High Trim pentru reglarea frecvențelor înalte. Are 2 intrări (TRS, XLR). Cu toate acestea, nu există un conector RCA pe dispozitiv.

HS7 back panel

Disipatoarele de căldură cu nervuri erau, de asemenea, amplasate pe partea din spate a difuzorului. Când este pornit, logo-ul Yamaha strălucește într-o lumină albă moale. Acesta iese în evidență în aproape orice cameră de orice dimensiune, dar trebuie să fiți foarte atenți la locul în care îl plasați. Nu trebuie să fie prea aproape de pereți din cauza reflexiilor nedorite. Trebuie să existe o distanță minimă de 1,5 metri între pereți și difuzoare. În camerele mai mari, este posibil să doriți să conectați un subwoofer dacă doriți să auziți basuri mai puternice. Difuzoarele sunt extrem de ușor de instalat. Frecvențele electromagnetice și radio provoacă interferențe, astfel încât difuzoarele rezonează în timpul unei convorbiri telefonice, ceea ce poate fi destul de inconfortabil uneori.

Sunetul

Yam. HS7 monitors

Am testat monitorul Yamaha într-un studio de sunet de 22 de metri pătrați. Nu am găsit niciun defect în acustica studioului: datorită panourilor și difuzorilor în bandă largă, precum și a capcanelor de bas din colț, sunetul studioului a fost absolut ideal. Trebuie subliniată importanța tratamentului acustic, mai ales în cazul unui studio. Calitatea înregistrării sau a mixajului de sunet va fi ideală numai dacă acustica încăperii respective este optimă, fără reflexii și distorsiuni.

Am ascultat mai întâi piesa Get Lucky, interpretată de Daft Punk și Pharell Williams. Am avut parte de un sunet clar și echilibrat, iar gamele de frecvențe joase, medii și înalte au sunat, de asemenea, destul de bine și adecvat. Precizia și spațialitatea ar fi putut fi mai bune, dar, în rest, am fost mulțumiți de performanțele sale.

Ne-am continuat testele ascultând muzica celor de la Winterplay Billie Jean. Evaluările testelor noastre au fost asemănătoare, deoarece am auzit sunete plăcute, clare, cu game medii și înalte ideale și basuri strânse produse de HS7.

Este HS7 sau HS8 difuzorul potrivit?

Am mai scris o recenzie de testare a monitorului de studio HS8, așa că acum nu ne-a fost greu să comparăm cele două boxe. Dacă designul exterior și performanțele sunt foarte asemănătoare, au existat totuși câteva diferențe.

HS8 este mai mare și mai grea decât HS7, cu o putere mai mare, totalizând 120 de wați. Subwooferul este, de asemenea, mai mare, lucru care poate fi observat cu ușurință. Volumul și basul modelului HS8 sunt mult mai intense decât cele ale modelului HS7. Recomandăm modelul HS7 pentru încăperi mai mici, dar dacă îl folosiți într-o încăpere mai mare, este recomandabil să achiziționați un subwoofer care să-l ajute, deoarece sunetul difuzorului nu umple spațiul mai mare, iar basul nu este suficient de percutant. Ideal pentru jazz, muzică clasică sau muzici instrumentale. HS8 a produs basuri atât de puternice încât puteți obține un sunet excelent chiar și fără un subwoofer. HS7, pe de altă parte, a sunat mai frumos și a avut game medii mai vii. Ambele monitoare au prezentat unele defecte în gamele înalte, dar care puteau fi corectate cu ajutorul filtrului High Trim. Sunetele cele mai joase au sunat uneori înăbușite, lucru pe care l-am putea îmbunătăți cu ajutorul filtrului de adâncime.

Pe scurt

Ambele monitoare Yamaha sunt excelente pentru orice dimensiune de cameră. Nu așezați difuzoarele direct pe perete, plasați-le la cel puțin un metru și jumătate distanță de acesta. Basul și volumul modelului HS8 sunt destul de convingătoare, dar prețul este mai scump decât cel al modelului HS7, cu toate acestea, merită cu siguranță prețul său! Cu toate acestea, rețineți că, într-o cameră sau studio fără tratament acustic anterior, nici randamentul de bas al HS8 nu va fi adecvat!

HS7

Greutate: 8,2 kg

Răspuns în frecvență: 43 Hz-30kHz

Putere: 95 Watts

-ideal pentru orice dimensiune a camerei

-putere de ieșire a sunetului profundă și strânsă

-sunet neted și echilibrat

-un interval mediu foarte bun

-se recomandă un subwoofer pentru a completa basurile

HS8

Greutate: 10,2 kg

Răspuns în frecvență: 38 Hz-30 kHz

Putere: 120 de wați

-recomandat pentru camere de orice dimensiune

-ieșire precisă și apropiată

-un sunet clar, onest, neutru

-Gama medie ar putea fi mai bună

-base bătut, nu necesită un subwoofer separat

G. H.

Scris de Róbert Polgár

Similar Posts