Termeni și condiții generale

În vigoare: de la 03.04.2023

Informații generale, încheierea contractului între Părți

Prezentele Termeni și Condiții Generale (denumite în continuare “TCG”) se aplică tuturor bunurilor care pot fi comandate în magazinul online (denumit în continuare “Magazin Online”) disponibil prin intermediul site-ului https://perfectacoustic.ro (denumit în continuare “Site”) operat de XL Gasztrobusz Kft. Aceste TCG se aplică tuturor serviciilor de comerț electronic furnizate în Ungaria prin intermediul Magazinului Online.

Clientul înseamnă orice persoană fizică care plasează o comandă în Magazinul Online. Termenul Client include termenul consumator. Un consumator este o persoană fizică care acționează în afara domeniului profesiei, activității independente sau activității comerciale în conformitate cu Legea V din 2013 privind Codul Civil (denumit în continuare “Codul Civil”).

Achizițiile în Magazinul Online sunt reglementate de legislația maghiară în vigoare, în special Codul Civil, Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale, și Decretul Guvernului 45/2014 (26.II.) privind regulile detaliate ale contractelor între consumatori și afaceri (denumit în continuare: Decretul Guvernului).

Achiziționarea în Magazinul Online este posibilă prin plasarea unei comenzi electronic, conform specificațiilor din aceste TCG.

Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru îndeplinirea comenzii, dacă produsul respectiv nu este disponibil între timp, Furnizorul de servicii are dreptul de a refuza comanda.

Contractul între Părți se consideră încheiat la acceptarea TCG de către Client la confirmarea comenzii de către Furnizorul de servicii, așa cum este stabilit în TCG. Dacă Clientul nu acceptă termenii și condițiile TCG, acesta nu poate utiliza serviciile Magazinului Online și, prin urmare, nu poate înregistra sau plasa o comandă.

Contractul încheiat este considerat a fi în formă scrisă. Datele conținute în contractul scris vor fi aceleași cu datele furnizate în timpul comenzii. Limba contractului și a comunicării este maghiară. Furnizorul de servicii nu arhivează contractul, acesta nefiind accesibil ulterior.

Un minor sau o persoană cu capacitate juridică limitată poate utiliza serviciile Site-ului doar cu consimțământul reprezentantului său legal. Obținerea acestui consimțământ este responsabilitatea și datoria minorului sau a persoanei cu capacitate limitată. Interfața de comandă a Magazinului Online și Furnizorul de servicii nu au responsabilitatea sau posibilitatea de a ști și de a afla cine se află pe pagina utilizatorului în timpul tranzacțiilor online, prin urmare responsabilitatea revine exclusiv Clientului.

Furnizorul de servicii nu are un Cod de Conduită conform Legii XLVII din 2008 privind Interzicerea Practicilor Comerciale Neloiale împotriva Consumatorilor.

Prin trimiterea unei comenzi în Magazinul Online și bifarea casetei pentru acceptarea TCG, Clientul acceptă și recunoaște TCG ca fiind obligatorii pentru el.

Detalii despre furnizorul de servicii și furnizorul de găzduire:

Nume companie: XL Gasztrobusz Kft.

Sediu: 2315 Szigethalom, Strada Dob nr. 4.

Număr de înregistrare la Registrul Comerțului: 13-09-181969

Cod fiscal: 25702228-2-13

Email: perfectacoustic.com@gmail.com

Telefon: 06 30 096 5474

Detalii despre furnizorul de găzduire al furnizorului de servicii:

Nume: ELIN.hu Kft

Sediu: 9024 Győr, Strada Déry T. nr. 11.

Număr de înregistrare la Registrul Comerțului: 08-09-016359

Cod fiscal: 14315754-2-08

E-mail: info@elin.hu

Pentru a comanda

Site-ul oferă facilități de comandă online pentru Cumpărători. Utilizatorul poate naviga pe Site folosind meniurile. Produsele sunt listate în categorii. Făcând clic pe numele unei categorii va apărea o listă a produselor din acea categorie. Imaginile afișate sunt fotografii, a căror culoare poate varia în funcție de ecranul utilizat de Cumpărător. Site-ul permite căutarea produselor după cuvinte cheie. Rezultatele produselor care corespund criteriilor de căutare vor fi afișate într-un mod similar cu categoriile.

Nu este necesară înregistrarea pentru a plasa o comandă în Magazinul Online. La completarea formularului de comandă, următoarele date sunt necesare sau posibile: nume, adresă de e-mail, număr de telefon, adresă de facturare, adresă de livrare, metoda de livrare, cod cupon, comentariu. Cumpărătorii pot introduce pe Site doar datele lor personale. Pentru a plasa o comandă cu succes, Clientul trebuie să accepte aceste TCG și Politica de Confidențialitate bifând caseta relevantă. Prin bifarea casetelor, Clientul declară că a citit, înțeles și respectă pe deplin toate prevederile acestor TCG și ale Politicii de Confidențialitate și acceptă să fie legat de toate prevederile acestora.

Clientul este singurul responsabil pentru acuratețea, actualitatea și veridicitatea datelor furnizate. Furnizorul de servicii exclude orice răspundere rezultată din incorectitudinea, erorile de tipar sau furnizarea de informații false pe Site. Furnizorul de servicii nu va fi responsabil pentru întârzieri de livrare sau alte probleme sau erori rezultate din informațiile incorecte și/sau inexacte furnizate de Client.

În timpul procesului de comandă, este posibil să vizualizați sau să modificați conținutul coșului de cumpărături; dacă coșul nu conține cantitatea comandată, numărul de articole din coș trebuie introdus în câmpul de introducere a datelor din coloana “Cantitate” (sau cantitatea poate fi modificată folosind semnul “+” sau “-“), după care sistemul va actualiza numărul de articole introduse. Dacă Clientul dorește să șteargă produsele din coș, trebuie să facă clic pe butonul “Șterge”.

În timpul procesului de comandă, Clientul are posibilitatea de a corecta/șterge datele introduse. Dacă Clientul a trecut deja la pagina de date care trebuie corectată, dar nu a finalizat încă comanda, este recomandat să facă clic pe butonul înapoi al browserului (săgeata din colțul din stânga sus al ecranului) până apare pagina dorită, unde poate face deja modificările. Modificările suplimentare ale datelor referitoare la comanda trimisă pot fi făcute utilizând detaliile de contact indicate în aceste TCG.

Puteți afla proprietățile și caracteristicile produsului pe care îl puteți cumpăra în Magazinul Online pe pagina specifică a produsului. Furn

Puteți afla proprietățile și caracteristicile produsului pe care îl puteți cumpăra în Magazinul Online pe pagina specifică a produsului. Furnizorul de servicii nu vinde produse second-hand, produse defecte sau produse de calitate inferioară. Dacă Clientul are nevoie de mai multe informații despre proprietățile, utilizarea sau utilitatea oricărui produs din Magazinul Online decât cele furnizate pe Site, ar trebui să contacteze Furnizorul de servicii.

Printre produsele disponibile în Magazinul Online, următoarele grupe de produse sunt considerate produse individuale, care sunt fabricate de Furnizorul de servicii exclusiv pe baza comenzii prealabile a Clientului, specific conform instrucțiunilor și cerințelor Clientului, în culoarea și dimensiunea specificate de Client (denumite în continuare “Produse Individuale”), și, prin urmare, nu sunt disponibile înainte de comandă:

 • Perdele (acustice și non-acustice),
 • Toate panourile acustice și difuzoarele acustice,
 • Materiale acustice,
 • Plăci de granit,
 • Covor silențios.

Pentru unele produse, Furnizorul va stabili o cantitate minimă de comandă, care va fi indicată pe pagina produsului. În astfel de cazuri, Furnizorul de servicii va indica, lângă prețul unitar al produsului, prețul care trebuie plătit de Client în cazul unei comenzi luând în considerare cantitatea minimă de comandă.

Culoarea și nuanța Produselor pot diferi în realitate de imaginile afișate pe Site, și pot exista diferențe minime de culoare între materialele de la diferiți producători. Produsele pot varia în dimensiune cu 1-2 cm și covoarele cu 30% în greutate.

Prețul indicat lângă produse este întotdeauna indicat în euro sau lire sterline și este prețul de achiziție fără taxe al produsului, care nu include taxa generală pe vânzări și nu include costurile de livrare și eventualele taxe de ramburs. Pentru unele produse, prețul exact și costurile de livrare vor fi afișate odată ce Clientul a selectat parametrii doriți (de exemplu, culoarea, dimensiunea). Costurile de livrare suportate vor fi afișate pe o linie separată lângă prețul produsului odată ce produsul și metoda de livrare au fost selectate. În timpul procesului de comandă și în mesajul de confirmare a comenzii, Furnizorul va indica prețul produselor și costurile de livrare pe o linie separată.

Pentru anumite produse, este posibilă tăierea la dimensiune, ceea ce înseamnă tăierea din versiunile disponibile de dimensiuni, astfel încât să fie disponibilă doar o dimensiune mai mică. Dimensiunea dorită trebuie specificată în câmpul “Comentariu” în timpul procesului de comandă. Prețul pentru tăierea personalizată este de 3810 HUF brut, care va fi afișat ca o linie separată în comandă.

Pentru anumite produse, este de asemenea posibil să achiziționați accesorii, să alegeți o culoare de model sau un serviciu suplimentar (de exemplu, cusut perdele), al cărui preț va fi întotdeauna indicat pe pagina produsului lângă accesoriul sau serviciul relevant. Prețul taxei sau serviciului selectat va apărea pe o linie separată în timpul procesului de comandă.

Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica prețurile produselor care pot fi comandate pe Site, cu condiția ca modificarea să intre în vigoare în același timp cu afișarea modificării pe Site. Modificarea nu va afecta negativ prețul de achiziție al produselor deja comandate.

Dacă Furnizorul de servicii, în ciuda tuturor grijilor și diligențelor, afișează un preț incorect pe interfața magazinului online, în special un preț de “0” EUR sau “1” EUR care este evident incorect, de exemplu, semnificativ diferit de prețul general acceptat sau estimat al produsului, sau un preț de “0” HUF sau “1” HUF din cauza unei erori de sistem, Furnizorul de servicii nu este obligat să vândă produsul la prețul incorect, dar poate oferi livrarea produsului la prețul corect, știind că Clientul poate să se retragă din achiziție.

Comanda va fi acceptată de Furnizorul de servicii prin intermediul Site-ului doar dacă Clientul a completat integral toate detaliile necesare pentru comandă. Furnizorul de servicii nu va fi responsabil pentru întârzieri de livrare sau alte probleme sau erori rezultate din datele de comandă incorecte și/sau inexacte furnizate de Client.

Procedura de comandă:

Pasul 1: Produsul care urmează să fie achiziționat este adăugat în coșul de cumpărături făcând clic pe butonul “Adaugă în coș”. Faceți clic pe butonul “Adaugă în coș” de pe pagină sau pe bara de meniu pentru a merge la pagina de comandă.

Pagina “Coș” afișează prețul și cantitatea produsului care urmează să fie achiziționat. Prețurile includ TVA. Cota de TVA este procentul specificat în legislația TVA actuală. Pe această pagină, Clientul poate verifica produsele pe care dorește să le comande și, dacă este necesar, poate modifica cantitatea sau anula comanda. Pe această pagină puteți specifica metoda de livrare și codul cupon, dacă există. Pe lângă prețul de achiziție, interfața va afișa și costurile de transport anticipate. Clientul poate face clic pe “Finalizează comanda” pentru a merge la pagina următoare.

Pasul 2: În interfața “Finalizează comanda”, puteți introduce detaliile necesare pentru livrare și facturare. În interfață, costul de transport este afișat lângă prețul de achiziție. Metoda de plată este de asemenea selectată în această interfață.

Cumpărătorul are posibilitatea de a verifica informațiile despre comandă, prețul de achiziție, suma totală de plătit, care include costurile de transport, și posibilitatea de a schimba metoda de livrare. Dacă Clientul consideră că totul este în regulă, poate face clic pe butonul “Trimite comanda” pentru a finaliza achiziția și a trimite comanda. Dacă Clientul a ales să plătească online cu cardul de credit, sistemul îl va redirecționa către furnizorul de servicii de plată.

Înainte de a trimite comanda, Clientul trebuie să accepte aceste TCG și Politica de Confidențialitate bifând caseta relevantă pentru a plasa comanda cu succes. Fără acceptarea acestor TCG și a Politicii de Confidențialitate, comanda nu poate fi continuată.

Trimiterea unei comenzi de către Client nu rezultă în sine în încheierea unui contract între Furnizorul de servicii și Client. La primirea ofertei de achiziție a Clientului (comanda), Furnizorul de servicii este obligat să confirme comanda Clientului electronic (prin e-mail), această confirmare prin e-mail conținând datele furnizate de Client în timpul comenzii sau înregistrării (de exemplu, informațiile de facturare și livrare), numărul serial al comenzii, data comenzii, lista articolelor aparținând produsului comandat, cantitatea, prețul produsului și suma finală de plată. Dacă această confirmare nu a fost primită de Client în termen de 48 de ore de la trimiterea ofertei, obligația Clientului de a face o ofertă sau orice obligație se va încheia automat fără nicio condiție suplimentară.

Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica oferta promoțională fără notificare prealabilă, de a limita disponibilitatea promoțiilor individuale sau de a schimba datele de început și de sfârșit ale promoțiilor anunțate. Furnizorul de servicii nu acceptă nicio răspundere legală pentru modificările de mai sus.

Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a refuza orice comandă plasată de un Client. Dacă Furnizorul modifică sau anulează o comandă, va contacta Clientul la adresa de e-mail și/sau adresa de facturare/numărul de telefon furnizate la momentul plasării comenzii. Furnizorul de servicii își rezervă de asemenea dreptul de a limita cantitățile livrate de la un articol la o adresă poștală.

Condiții de plată și livrare

Clientul poate plăti prețul de achiziție în următoarele moduri:

 • prin plată online cu cardul de credit pe Site,
 • prin transfer bancar în contul bancar al Furnizorului de servicii la următorul număr de cont bancar:

Xl gasztrobusz Kft

11742252-21206940

otp

Titularul contului: XL Gasztrobusz Kft.

BIC: TRWIBEB1XXX

IBAN: BE60 9673 5202 3470

Strada Wise: Avenue Louise 54, Room S52

Brussels

1050

Belgia

XL Gasztrobusz Kft

HU76117422522120694000000000

OTPVHUHB

Sediul OTP Bank

1051 Budapest, Strada Nádor 16

Plata online cu cardul de credit se face printr-un sistem electronic operat de un furnizor de servicii de plată contractat cu Furnizorul de servicii și independent de Furnizorul de servicii. Plata online cu cardul de credit este furnizată de OTP Mobil Kft. (1093 Budapesta, Strada Közraktár 30-32.; ugyfelszolgalat@simple.hu; +36 1/20/30/70 3-666-611; https://simplepay.hu/vasarlo-aff/). În cazul plății online cu cardul de credit, Clientul are posibilitatea de a efectua plata pe pagina de plată a furnizorului de servicii de plată. Clientul nu poate închide interfața de plată (fereastra browserului) a furnizorului de servicii de plată în timpul procesului de plată online. Plățile online sunt supuse termenilor și condițiilor furnizorului de servicii de plată, companiei de carduri implicate și regulilor comerciale ale instituției financiare emitente a cardului și care creditează suma. Furnizorul de servicii nu procesează datele cardului de credit ale Clientului.

La procesarea tuturor tranzacțiilor cu cardul de credit/debit, Furnizorul de servicii utilizează o poartă de plată online securizată care criptează detaliile cardului de credit ale Clientului într-un mediu gazdă securizat. Pentru a asigura că experiența de cumpărare este sigură, simplă și de încredere, Furnizorul de servicii utilizează tehnologia Secure Socket Layer (SSL).

În cazul plății online și al transferului bancar, plata se consideră efectuată când suma datorată este creditată în contul bancar al Furnizorului de servicii.

Furnizorul de servicii va emite o factură electronică și factura emisă va fi trimisă Clientului prin e-mail în termen de 5 zile lucrătoare după ce suma facturii a fost plătită.

Costul de livrare variază de la produs la produs, suma acestuia fiind determinată de dimensiunea și greutatea produsului. Furnizorul va informa Clientul despre costul exact al livrării înainte de a trimite comanda în interfața de comandă în timpul procesului de comandă, după selectarea produsului, specificarea parametrilor necesari și furnizarea adresei de livrare.

Metodele disponibile pentru primirea produsului comandat sunt:

 • colectare personală la sediul Furnizorului de servicii doar la o oră convenită în prealabil: 2316 Tököl, Strada Szadova nr. 23.
 • livrare la domiciliu oferită de serviciul de curierat sprinte, dpd, dhl.

Livrarea este disponibilă doar pentru adresele din zona de livrare. Pentru a verifica acest lucru, Clientul trebuie să introducă codul poștal/țara la selectarea metodei de livrare (sau să bifeze adresa de livrare ca adresa de facturare). Dacă livrarea la domiciliu este disponibilă la adresa indicată, Furnizorul de servicii va furniza costul livrării la domiciliu. Adresa de livrare poate fi adresa de acasă sau chiar adresa de lucru. Adresa de livrare poate fi diferită de adresa de facturare. Adresa de livrare trebuie să fie adresa unde Clientul este cel mai probabil să fie în momentul livrării așteptate.

Timpul de livrare este de obicei de 2-3 săptămâni de la ziua după plasarea și plata comenzii. Timpul de livrare este calculat de la ziua plasării și plății comenzii. Furnizorul de servicii va depune eforturi pentru a îndeplini comanda în termenul specificat mai sus, dar nu va fi responsabil dacă timpul de livrare este mai lung decât timpul specificat. Timpul exact de livrare pentru toate comenzile va fi comunicat Clientului de către Furnizor prin e-mail înainte de livrare.

Dacă produsele comandate sunt expediate într-o țară care nu este membră a Uniunii Europene, se vor aplica regulile vamale ale acelei țări. Taxele vamale stabilite de autoritățile vamale trebuie plătite înainte de acceptarea coletului.

Dacă cumpărătorul nu plătește taxele vamale, serviciul de curierat va distruge coletul după 2 săptămâni.

Livrările se fac în zilele lucrătoare între orele 8 a.m. și 5 p.m. Este posibil pentru Client să contacteze serviciul de curierat pentru clarificări suplimentare privind timpul de livrare.

La îndeplinirea comenzii, la momentul livrării, Clientul sau destinatarul este obligat să verifice integritatea coletului, să verifice coletul cu curierul în cazul unui colet deteriorat, să verifice coletul în detaliu și să semneze raportul de deschidere (orice defecte trebuie notate în raport).

Clientul este obligat să verifice pachetul cât mai curând posibil după primire și despachetare și să se asigure că articolele de pe factură corespund produselor comandate și livrate. Dacă apare vreo problemă în acest sens (produsul este deteriorat, defect sau contaminat), Clientul ar trebui să contacteze Furnizorul de servicii fără întârziere (cel târziu în termen de 1 zi lucrătoare de la primire) la perfectacoustic.com@gmail.com sau 06 30 096 5474 pentru a remedia defectul. După acel moment, Furnizorul de servicii nu va putea accepta nicio reclamație privind defectele.

Dacă Clientul nu primește produsul comandat sau Furnizorul de servicii face alte erori în livrarea produsului, costurile de transport pentru returnarea produsului vor fi rambursate Clientului ulterior până la suma plătită anterior de Client în acest scop.

Costurile de re-livrare din cauza eșecului livrării din vina Clientului vor fi în orice caz suportate de Client. Costul livrării de returnare din cauza ne-livrării din vina Cumpărătorului va fi de asemenea suportat de Cumpărător. În cazul livrărilor consecutive eșuate, Furnizorul își rezervă dreptul de a limita comenzile Clientului (doar achizițiile decontate anterior).

Dacă Clientul nu primește produsul livrat cu transport gratuit și curierul returnează coletul, costul de transport va fi dedus din suma rambursabilă a produsului. Vă rugăm să rețineți că costul de transport a fost inclus în prețul produsului, furnizat la cererea Clientului. Nerecepționarea produsului implică daune pentru furnizorul de servicii, pe care Clientul este responsabil să le acopere. Compensația este echivalentă cu costul de transport.

Dacă Clientul nu primește coletul de la serviciul de curierat și coletul ne este returnat, vom încerca să contactăm Clientul prin e-mail sau telefon. Dacă nu primim niciun răspuns de la Client în termen de două săptămâni, ne rezervăm dreptul de a dispune de produs.

Dacă Clientul alege metoda de livrare personală, Furnizorul de servicii va depozita produsele comandate și plătite în depozitul său gratuit pentru maximum 5 zile lucrătoare; după 5 zile lucrătoare, taxa de depozitare este de 700 HUF brut/produs/zi lucrătoare.

Măsurarea și proiectarea acustică

Clientul interesat de produsele Furnizorului de servicii poate utiliza serviciile de măsurare și proiectare acustică ale Furnizorului de servicii.

Taxa brută pentru proiectarea acustică online este de 6.500,00 HUF. Pentru a plasa o comandă, Clientul va trimite un e-mail către Furnizorul de servicii la perfectacoustic.com@gmail.com. E-mailul trebuie să fie însoțit de fotografii ale camerei în care urmează să fie plasate elementele acustice și caracteristicile camerei. Furnizorul de servicii va trimite un schiț al rezultatului proiectării online și plasarea elementelor acustice prin e-mail și, la cerere, va oferi o explicație detaliată prin telefon. Furnizorul de servicii va sugera de asemenea aranjamentul recomandat al difuzoarelor, poziția de ascultare și mobilierul.

Furnizorul de servicii oferă două tipuri de servicii de măsurare acustică: măsurarea acustică de bază și măsurarea acustică premium. Pentru a comanda măsurarea, Clientul trebuie să trimită un e-mail către Furnizorul de servicii la perfectacoustic.com@gmail.com și să includă fotografii ale camerei în care urmează să fie plasate elementele acustice și caracteristicile camerei. Măsurarea acustică va fi realizată la locația indicată de Client. O măsurare acustică de bază durează de obicei 1 oră, în funcție de condițiile camerei, și o măsurare acustică premium durează de obicei 2 ore. În cazul măsurării acustice premium, măsurarea se realizează cu utilizarea panourilor acustice și a echipamentelor. Taxa pentru o măsurare acustică de bază este de 50.800 HUF net + taxa de livrare (maximum 1 oră). Taxa pentru o măsurare acustică premium este de 88.900 HUF, care include 2 ore, după care fiecare oră începută este de 63.500 HUF.

Pentru ambele măsurători, taxa de livrare este de 400 HUF net pe km, calculată pentru călătoria dus-întors de la Szigethalom, sediul Furnizorului de servicii.

Furnizorul de servicii atrage atenția Clienților că proiectarea și măsurarea acustică sunt considerate servicii de consultanță, prin urmare Furnizorul de servicii nu își asumă nicio răspundere dacă Clientul constată o abatere în calitatea sunetului specificată. Taxa pentru proiectarea acustică și măsurarea acustică online nu este rambursabilă odată ce serviciul a fost finalizat.

Informații suplimentare despre măsurarea și proiectarea acustică sunt disponibile pe Site.

Garanția accesoriilor, garanția produsului

Garanția accesoriilor și garanția produsului sunt reglementate de prevederile Codului Civil în vigoare la momentul respectiv.

Garanția accesoriilor

În cazul unei performanțe defectuoase de către Furnizorul de servicii, Clientul poate formula o cerere de garanție a bunurilor și serviciilor împotriva companiei în conformitate cu prevederile Codului Civil.

Clientul poate, la alegerea sa, să facă următoarele cereri de garanție de performanță:

Poate solicita reparația sau înlocuirea, cu excepția cazului în care îndeplinirea cererii alese de Client este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru Furnizorul de servicii în comparație cu îndeplinirea altei cereri. Dacă reparația sau înlocuirea nu a fost solicitată sau nu a putut fi solicitată, Clientul poate solicita o reducere proporțională a contravalorii sau Clientul poate repara sau înlocui defectul pe cheltuiala Furnizorului de servicii sau, în ultimă instanță, poate să se retragă din contract. Nu va exista dreptul de retragere pentru defecte minore.

Clientul poate transfera dreptul de garanție al său ales către altcineva, dar costul transferului va fi suportat de Client, cu excepția cazului în care a fost justificat sau Furnizorul de servicii a dat un motiv pentru aceasta.

Clientul va notifica Furnizorul de defect imediat după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două zile de la descoperirea defectului. În cazul unui contract între un Consumator și o afacere, un defect comunicat în termen de două zile de la descoperirea defectului va fi considerat comunicat fără întârziere. Un Consumator care este un consumator nu poate să-și mai exercite drepturile de a solicita despăgubiri după expirarea perioadei de prescripție de doi ani de la data îndeplinirii contractului.

Clientul poate să-și exercite cererile de garanție împotriva Furnizorului de servicii.

Alte condiții pentru exercitarea drepturilor de a solicita o garanție suplimentară: în termen de un an de la îndeplinire, nu există condiții pentru exercitarea unei cereri de garanție suplimentară, altele decât notificarea defectului, dacă Clientul dovedește că produsul a fost furnizat de Furnizorul de servicii, ceea ce poate fi dovedit printr-o factură emisă de Furnizorul de servicii. Cu toate acestea, după un an de la data îndeplinirii, Clientul va fi obligat să dovedească că defectul pe care l-a descoperit a existat la momentul îndeplinirii.

Garanția produsului

În cazul unui defect al unui produs vândut de Furnizorul de servicii, Clientul, care este un consumator, poate, la alegerea sa, să exercite dreptul său în conformitate cu a) sau să solicite garanția produsului. Ca cerere de garanție a produsului, Clientul poate solicita doar reparația sau înlocuirea produsului defect.

Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul punerii sale pe piață sau dacă nu are caracteristicile descrise de producător.

Cumpărătorul are la dispoziție doi ani de la data punerii produsului pe piață de către producător pentru a formula o cerere de garanție a produsului. Odată ce această perioadă a expirat, își pierde acest drept.

Clientul poate să-și exercite dreptul de a solicita garanția produsului doar împotriva producătorului sau distribuitorului produsului. În cazul unei cereri de garanție a produsului, Clientul trebuie să dovedească că produsul este defect.

Producătorul (distribuitorul) este eliberat de obligația sa de garanție a produsului doar dacă poate dovedi că:

 • produsul nu a fost fabricat sau pus în circulație în cursul afacerii sale, sau
 • defectul nu a fost detectabil conform stadiului științei și tehnologiei la momentul punerii produsului pe piață, sau
 • defectul produsului se datorează aplicării unei legi sau unui standard obligatoriu stabilit de o autoritate publică.

Producătorul (distribuitorul) trebuie să dovedească doar un motiv pentru exonerare.

Același defect nu poate da naștere la ambele cereri în temeiul unei garanții de accesorii și a unei garanții de produs în același timp. Cu toate acestea, în cazul unei cereri de garanție a produsului de succes, Cumpărătorul poate formula o cerere de garanție împotriva producătorului pentru produsul înlocuit sau partea reparată.

Cum să depuneți o cerere de garanție

Clientul poate notifica o cerere de garanție sau garanție prin trimiterea unei scrisori poștale sau electronice către Furnizor.

Scrisoarea trebuie să includă:

 • numele și adresa Clientului,
 • numele produsului, prețul de achiziție,
 • data achiziției,
 • data notificării defectului,
 • o descriere a defectului,
 • cererea pe care Clientul dorește să o formuleze.

Retragere

După primirea produsului, Clientul este obligat să verifice conținutul, starea și calitatea produsului și să notifice imediat datele de contact ale Furnizorului de servicii dacă lipsește ceva sau dacă observă vreo neconcordanță.

Conform Decretului Guvernului, aveți dreptul să vă retrageți din contract în termen de 14 zile fără a da niciun motiv. Perioada de anulare expiră la 14 zile după ziua în care Clientul sau o terță parte alta decât transportatorul și indicată de Client ia în primire bunurile comandate. În cazul furnizării mai multor produse, aceasta expiră la 14 zile după data în care Clientul sau o terță parte alta decât transportatorul și indicată de Client ia în primire ultimul produs. Clientul poate să-și exercite dreptul de retragere și în perioada dintre data încheierii contractului și data primirii bunurilor. Dacă Clientul dorește să-și exercite dreptul de retragere, trebuie să trimită o declarație clară a intenției sale de retragere către Furnizor (de exemplu, prin poștă, prin e-mail) utilizând una dintre datele de contact indicate la punctul 2 din TCG.

În acest scop, Clientul poate utiliza de asemenea formularul standard de retragere din Anexa 1 la aceste TCG.

Clientul își exercită dreptul de retragere în termenul limită dacă trimite notificarea sa de retragere înainte de expirarea termenului limită indicat mai sus.

Dacă Clientul se retrage din contract, Furnizorul de servicii va rambursa toate sumele plătite de Client fără întârziere, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea notificării de retragere a Clientului. La efectuarea rambursării, Furnizorul va utiliza aceeași metodă de plată ca cea utilizată în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Clientul acceptă în mod expres utilizarea unei alte metode de plată; Clientul nu va suporta costuri suplimentare ca rezultat al utilizării acestei metode de rambursare. Furnizorul poate reține rambursarea până la returnarea produsului sau până când Clientul a furnizat dovada returnării acestuia (oricare dintre acestea este mai devreme).

Clientul trebuie să returneze sau să predea produsul către Furnizor fără întârziere nejustificată, dar nu mai târziu de 14 zile de la data comunicării retragerii sale. Termenul este considerat respectat dacă produsul este trimis înainte de expirarea termenului limită de 14 zile. Costul direct al returnării produsului va fi suportat de Client.

Cumpărătorul va fi răspunzător doar pentru deprecierea produsului dacă aceasta se datorează utilizării dincolo de utilizarea necesară pentru a stabili natura și caracteristicile produsului. Într-un astfel de caz, și dacă Clientul returnează produsul deteriorat, Furnizorul de servicii poate deduce suma deprecierii din suma rambursării.

Furnizorul de servicii atrage atenția Cumpărătorilor că, în cazul Produselor Individuale specificate în Secțiunea 3.6, Cumpărătorul nu poate să-și exercite dreptul de retragere pe baza Articolului 29 (1) (c) din Decretul Guvernului, deoarece aceste produse nu sunt produse prefabricate care sunt produse/fabricate în această formă de Furnizorul de servicii la instrucțiunile Cumpărătorului sau la cererea expresă a Cumpărătorului.

Furnizorul de servicii atrage atenția Cumpărătorilor că, în cazul serviciilor de proiectare acustică și măsurare acustică specificate în clauza 5, Cumpărătorul nu poate să-și exercite dreptul de retragere după ce serviciul a fost realizat, cu referire la Articolul 29 (1) a) din Decretul Guvernului.

Gestionarea reclamațiilor

Clientul poate formula orice reclamații care pot apărea în timpul achiziției utilizând una dintre datele de contact enumerate la punctul 2. Gestionarea reclamațiilor de către Furnizorul de servicii este întotdeauna gratuită.

Reclamații verbale

Furnizorul de servicii va investiga reclamația verbală a Clientului fără întârziere și, dacă este posibil, o va remedia imediat. Dacă Clientul nu este de acord cu gestionarea reclamației sau dacă nu este posibil să se remedieze imediat reclamația, Furnizorul de servicii va înregistra reclamația Clientului și va conveni și aproba conținutul acesteia cu Clientul. Furnizorul de servicii va furniza o copie a înregistrării Clientului. La primirea reclamației, Furnizorul de servicii va examina reclamația și va trimite Clientului un răspuns motivat în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia.

Reclamațiile comunicate prin telefon vor fi înregistrate de Furnizorul de servicii, în acest caz înregistrarea audio va înlocui procesul-verbal menționat mai sus.

Reclamații scrise

În cazul unei reclamații scrise, Furnizorul de servicii va investiga reclamația la primire și va trimite Clientului un răspuns scris privind rezultatul investigației în termen de 30 de zile de la notificarea reclamației. La cerere, Furnizorul de servicii va notifica Clientul despre rezultatul investigației prin mijloace electronice.

Reclamația va fi investigată, respinsă sau remediată de Furnizorul de servicii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În răspunsul său, Furnizorul de servicii va indica rezultatele investigației complete a reclamației, măsurile luate pentru a remedia reclamația și, în caz de respingere, motivele respingerii. Furnizorul de servicii va furniza informații într-un mod clar și comprehensibil, utilizând un limbaj simplu și evitând utilizarea nejustificată a terminologiei juridice. Furnizorul de servicii va depune eforturi pentru a furniza un răspuns substanțial la toate obiecțiile Clientului în scrisoarea sa de răspuns.

Furnizorul de servicii va arhiva reclamațiile scrise, inclusiv înregistrarea reclamației făcută în persoană, și răspunsurile la acestea pentru o perioadă de cinci ani. După expirarea perioadei de păstrare, Furnizorul de servicii va distruge suporturile de date (documentele).

Remedii

Dacă reclamația Clientului este respinsă în totalitate sau parțial, sau dacă termenul limită stabilit mai sus pentru investigarea reclamației a expirat fără rezultat, Clientul poate apela la următoarele autorități și organisme:

 • Oficiul Guvernamental al Județului Pest, Departamentul pentru Protecția Consumatorilor.

Adresă: 1088 Budapesta, Bulevardul József nr. 6.

Telefon: +36 1 459-4843

E-mail: fogyved@pest.gov.hu

 • Comitetul de Conciliere al Județului Pest

Adresă: 1055 Budapesta, Strada Balassi Bálint nr. 25. IV/2.

Număr de telefon: +36 1 792 7881

E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Furnizorul de servicii are o obligație de cooperare în procedurile din fața comitetului de conciliere.

Dacă disputa nu poate fi soluționată prin una dintre metodele de mai sus sau prin alte mijloace negociate, Clientul poate apela la instanță.

Clientul are posibilitatea de a iniția o soluționare extrajudiciară a reclamației sale cu privire la un produs sau serviciu achiziționat online printr-o procedură de soluționare a litigiilor online. Puteți iniția o procedură de soluționare a litigiilor online la următorul site web, care oferă de asemenea informații detaliate despre posibilitățile și condițiile de soluționare a litigiilor online: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Protecția datelor

Furnizorul de servicii va trata datele personale aflate în posesia sa ca fiind confidențiale și le va utiliza doar în scopurile stabilite în Politica de Confidențialitate de pe Site. Furnizorul de servicii va procesa datele Clientului în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. Politica de Confidențialitate detaliată este disponibilă pe Site la următorul link: https://perfectacoustic.ro/privacy-policy/

Dispoziții finale

Furnizorul de servicii nu va fi responsabil pentru niciun prejudiciu cauzat ca rezultat al conectării la Site. Clientul este responsabil pentru protejarea computerului său și a datelor de pe acesta.

Este interzis în mod expres transmiterea, comunicarea sau partajarea de conținut pe Site care nu este permis legal. Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a șterge conținutul încărcat de Cumpărători.

În chestiuni care nu sunt reglementate în TCG, se aplică prevederile Codului Civil și alte legislații maghiare aplicabile.

Anexa nr. 1

Declarație de retragere

(model)

(de completat și returnat doar în cazul retragerii din contract)

Destinatar: *

Eu/Noi declarăm că îmi/ne exercităm dreptul de retragere/anulare în ceea ce privește contractul pentru achiziționarea următorului/următoarelor produs(e) sau furnizarea următorului/următoarelor serviciu(rii): *

Data încheierii contractului / data primirii: *

Numele consumatorului (consumatorilor):

Adresa consumatorului (consumatorilor):

Semnătura consumatorului (consumatorilor): (doar în cazul unei declarații pe hârtie)

Data,

Dacă este semnat de consumator (doar pe hârtie), vă rugăm să faceți referire la Politica de Confidențialitate SimplePay, disponibilă la linkul de mai jos:

http://simplepay.hu/vasarlo-aff

PaymentService_SimplePay_Data_Transfer_EN

PaymentService_Fizetesi_tajekoztato_EN