Recenzie Klipsch R-620F Recenzie difuzoare pe podea

Klipsch-R-620f-floorstanding speakers

Compania americană a fost fondată de Paul W. Klipsch în Arkansas, în 1946. Designul exterior al boxelor de podea Klipsch R-620F a fost actualizat și mai atrăgător în comparație cu modelele anterioare. Aceste difuzoare sunt excelente pentru sistemele home theatre și pentru echipamentele stereo.

Design

Difuzoarele cu reflexie de două bas și jumătate au un aspect elegant, ușor industrial, care li se potrivește foarte bine. Cutia de difuzoare din MDF negru, foliată, a primit o misterioasă culoare gri închis, iar pe panoul frontal poate fi plasată o mătase de acoperire magnetică, la nevoie. Bazele ieftine, din plastic, nu sunt reglabile, dar arată bine, înclinând ușor difuzorul înapoi, astfel încât acesta ajustează unghiul de împrăștiere exact la poziția de ascultare.

K-620f back

De asemenea, pe spate există o folie de culoare gri închis. Pâlnia reflexă pătrată Tractrix gestionează fluxul de aer, sub care se află o conexiune pentru cablu; este posibilă doar o singură cablare. Clemele din plastic roșu și negru își fac bine treaba.

Klipsch 620 speaker

Tweeterul Tractix LTS (Linear Travel Suspension) cu pâlnie are o suspensie liniară, magnetul din spatele său este subțire și mic, iar perechea rigidă IMG (Injection Molded Graphite) cu diafragmă acoperită cu cupru cu radiație centrală profundă a primit deja un magnet mai mare. Interiorul difuzorului are bretele destul de solide care îi sporesc rezistența. Acesta cântărește 18,6 kg.

Sunet

Difuzoarele din seria Reference (R) de la Klipsch au o sensibilitate de 96 dB, o impedanță de 8 Ohm, o transmisie de frecvență de 38 Hz-21kHz, o frecvență de crossover de 2000 Hz. Este recomandat să le așezați la cel puțin 40-50 de centimetri de pereți pentru a obține basurile pline de corp pe care le veți aștepta de la ele.

În timpul testului, am asociat difuzoarele Klipsch cu un amplificator Marantz SR6014. Locul de amplasare a fost o cameră de zi de aproximativ 25 de metri pătrați, unde condițiile acustice erau inadecvate. Au fost efectuate măsurători acustice și, pe baza rezultatelor, am recomandat proprietarilor să amplaseze panouri de absorbție acustică și difuzoare pe pereți și tavan pentru a obține sunetul ideal. Suprafețele destul de mari ale ferestrelor (geamuri imense și uși de terasă cu geamuri) reflectau sunetele și creau ecouri neplăcute, în consecință am recomandat perdele fonoabsorbante. Indiferent cât de mult cheltuiți pe echipamente audio și hi-fi, dacă neglijați să îmbunătățiți acustica, nu vă așteptați la un sunet perfect. În timp ce unele amplificatoare pot obține unele îmbunătățiri, aceste programe de optimizare acustică a încăperilor sunt utile doar dacă acustica a fost proiectată în mod optim.

Am testat performanța difuzoarelor Klipsch pentru mai multe stiluri muzicale. Am ales mai întâi un stil electronic și am pus piesa în coautorat de Martin Garrix – Blasterjaxx & Hardwell, Big Room Never Dies. Am avut parte de un sunet bogat în detalii și, uneori, înaltele păreau puțin prea vii. Am experimentat o dinamică bună, o imagine sonoră cuprinzătoare, clară și aerisită.

A urmat un gen mai dur. Am ascultat piesa Unforgiven a celor de la Metallica. Stilul mai dur s-a dovedit a fi o mușcătură destul de mare pentru R-620, cel puțin când a venit vorba de înalte, pentru că s-a observat și mai mult că frecvențele înalte erau prea intruzive și derutante. Dar probabil că acest lucru a fost observat doar de ascultătorii de felul nostru, fără urechi de tinichea.

Aproape în același timp în care testam R-620F, o cunoștință de-a noastră ne-a cerut să facem câteva teste pe boxa Klipsch R-820F de acasă. Acest lucru ne-a permis să comparăm consecutiv cele două modele ale mărcii. Nu am găsit o diferență prea mare în ceea ce privește designul și performanțele, deși am putea încerca boxele R-820-F într-o cameră mai bine proiectată din punct de vedere acustic, cu panouri decorative imprimate pe pereți, care să absoarbă sunetul și care să prezinte imagini realizate din marile orașe ale lumii – deoarece proprietarilor le place să călătorească foarte mult.

Difuzoarele de pe panoul frontal au fost plasate pe pereții din spatele difuzoarelor, iar în ambele colțuri au fost amplasate capcane de bas. Calitatea sunetului a fost ușor mai bună aici, deși muzica rock mai dură a fost prea ascuțită, iar frecvențele înalte asemănătoare celorlalte Klipsch. Atât acuitatea, cât și imaginea stereo nu au fost pe măsura așteptărilor noastre, iar detaliile și rezoluția ar fi putut fi mai bune. Talpa din plastic de pe ambele modele a amortizat eficient vibrațiile. Pe de altă parte, R-820F cântărește mult mai mult decât R-620F, 24,5 kg, ceea ce îngreunează deplasarea acestuia. Are o sensibilitate de 97 de decibeli, o putere nominală de 15 wați, cu 50 de wați mai mare decât cea a modelului R-620F, și o putere muzicală maximă de 600 de wați, cu 200 de wați mai mare decât cea a fratelui său mai mic. Deoarece nu am văzut o îmbunătățire semnificativă a calității sau a performanței, nici în ceea ce privește designul, nici în ceea ce privește sunetul (deși designul ne place), am opta mai degrabă pentru R-620F din cauza greutății mari a lui R-820F.

Concluzie

Se poate spune că sunetul difuzoarelor Klipsch oferă o experiență detaliată, curată și aerisită, scena stereo este precisă, dar lățimea este limitată. Datorită dimensiunii lor compacte, le recomandăm și pentru încăperi mai mici. Un amplificator bun este cu siguranță necesar pentru a face sunetul mai cald și mai moale. Dezavantajele sunt că este disponibil doar într-o singură culoare, nu face față tuturor stilurilor muzicale, iar designul nu este suficient de minuțios. Probabil că și condițiile acustice nefavorabile ale locului de testare au contribuit la faptul că am auzit atât de ferm defectele difuzoarelor – importanța tratamentului acustic nu poate fi subliniată îndeajuns! Ecourile și undele staționare au degradat semnificativ performanța difuzoarelor. Oricum, am fost mulțumiți de exteriorul difuzoarelor, dimensiunea compactă poate fi considerată un aspect pozitiv, precum și prețul.

G.H.

Similar Posts