Revizuirea monitorului de studio Genelec 8050A

Am testat recent difuzoarele Genelec 8050A la clientul nostru, studioul de acasă al lui Károly Széki. Camera a fost tratată acustic de compania noastră cu câteva luni mai devreme: ca urmare a unei măsurători acustice am montat panouri fonoabsorbante și difuzoare pe pereți și tavan, am plasat capcane de bas imprimate în colțuri și un covor acustic țesut dens pe podea. . Sala a oferit condiții acustice perfecte pentru testarea difuzoarelor Genelec. Károly își folosește studioul în principal pentru înregistrări de sunet și mixare de sunet, dar pentru că am vrut să obținem o imagine completă a performanței difuzoarelor, le-am încercat și pentru filme.

Să vedem ce au sub capotă boxele de studio finlandeze!

Brandul Genelec a fost fondat de doi prieteni de familie în 1978, iar compania finlandeză și-a dezvoltat continuu produsele ținând cont în primul rând de opiniile utilizatorilor și concentrându-se pe nevoile acestora.

Genelec speakers

Difuzoarele Genelec 8050A combină tehnologiile vechi și cele noi. Carcasa difuzoarelor din aluminiu turnat – responsabilă de rigiditate – reprezintă tradiția, în timp ce amplificatoarele și crossoverele sunt noutatea din interior. Carcasa MDE (Minimum Diffraction Enclosure) îmbunătățește frecvența, iar carcasa robustă și satinată a lui 8050A și grila metalică optimizată acustic rezistă provocărilor fizice.

Aspectul minimalist, modern și forma puternic rotunjită îndeplinesc gustul multora. În ceea ce privește electronica, dispozitivul este format din trei părți: sursa de alimentare, modulul de ieșire și filtrele. Toate controlerele 8050A sunt situate pe spatele cutiei. Sensibilitatea de intrare poate fi setată între -6 și +6 buc. O altă noutate este controlul de joasă frecvență. Difuzoarele pot fi amplasate pe un suport sau consolă folosind sistemul Iso-Pod inclus, care previne distorsiunea sunetului și separă difuzoarele de suprafața pe care stau.

Genelec review

Difuzoarele au fost pre-găurite cu găuri pentru montare ușoară pe tavan sau pereți. Ele pot fi fixate și rotite cu ușurință în mai multe direcții. Soluția Directivity Control Waveguide (DCW) oferă un răspuns în frecvență moale, fin axial și în afara axei. A câștigat premiul TEC „Studio Monitor Technology” în 2005 și premiul MIPA la categoria „Best Studio Monitor (Nearfield)” în 2006.

Câteva informații utile despre difuzoare:

-Raspuns in frecventa liber: 38 Hz – 20 kHz (± 2 dB)

-Putere/canal amplificator: Bass: 150 W, Mediu: -, Treble: 120 W

-Dimensiuni difuzor (L x L x A): 433 x 286 x 278 mm (inaltime Iso-Pod 452 mm)

-Greutate difuzor: 12,7 kg

Să vedem cum au funcționat aceste difuzoare în timpul testelor audio!

Genelec 8050A

Am montat difuzoarele Genelec 8050A în micul studio de acasă și am început să ascultăm muzică. Primul „interpret” a fost trupa Queen, am ascultat legendarul lor hit Bohemian Rhapsody. Melodia de 6 minute explorează mai multe stiluri muzicale, ceea ce o face o alegere ideală pentru un test de difuzoare. Tot ce se poate spune despre difuzoarele 8050A este că sunt pur și simplu uimitoare! Acestea au produs sunete perfecte și în gamele de frecvențe profunde, medii și înalte. Diferitele stiluri muzicale au sunat frumos, clar și autentic. Am experimentat un sunet detaliat și spațios. Deși, proprietarul, Károly, a cumpărat boxele pentru înregistrarea și mixarea sunetului, nu am uitat să le testăm și pentru filme. Sunetul, efectele sonore și coloanele sonore ale filmelor pot fi savurate la maximum doar dacă sunt ascultate prin intermediul unor boxe de bună calitate.

Am proiectat – în calitate Blue-ray, bineînțeles – filmul de acțiune Bad Boys for Life din 2020. Emoționanta comedie de acțiune cu Will Smith și Martin Lawrence are o mulțime de efecte sonore și coloane sonore impresionante pe care difuzoarele Genelec le-au redat impecabil. Nu a existat nicio urmă de distorsiuni sau sunete confuze, dialogurile, zgomotul armelor de foc, motoarele răgușite ale mașinilor sport și coloanele sonore fantastice cu sunet autentic și clar ne-au făcut ziua. (Trebuie menționat aici și faptul că monitoarele de studio sunt realizate în primul rând pentru profesioniști, pentru a fi utilizate în studiouri unde sunetul surround a fost îmbunătățit cu panouri de absorbție și difuzie a sunetului).

Cui îi recomandăm boxele Genelec 8050A?

Genelec studio speakers

Cu siguranță o alegere excelentă pentru studiouri de înregistrare, scopuri profesionale, mixaj de sunet. Acest model oferă cu adevărat o performanță impecabilă la toate frecvențele și volumele. Aceste difuzoare sunt, de asemenea, extraordinare pentru post-producție și se comportă bine în cinematografele de acasă, deci nu vor dezamăgi nici amatorii de film. Caracteristicile acustice ale încăperii date sunt foarte importante, recomandăm cu siguranță tuturor să efectueze o măsurare acustică pentru a determina cu exactitate locul ideal pentru panourile acustice.

Difuzoarele de studio cu câmp apropiat sunt concepute pentru studiourile mai mici, pentru a oferi un sunet de proximitate de calitate pentru profesionistul care stă chiar în fața lor, iar reflexiile sau interferențele de sunete nu reprezintă o problemă, deoarece se presupune că studiourile au trecut oricum printr-un tratament acustic de la pereți până la tavan. Dacă luăm în considerare toate aceste aspecte, vom fi mulțumiți de calitatea sunetului livrat de boxe.

G.H.

Similar Posts