În lumea noastră din ce în ce mai zgomotoasă, crearea unui spațiu de locuit liniștit este o provocare tot mai mare. Din fericire, nu este o sarcină imposibilă, deoarece uneori sunt suficiente chiar și câteva idei bune pentru a exclude smogul sonor cauzator de stres din mediul nostru.

Absorbția sunetului va fi soluția!

Elementele fonoabsorbante pot fi produse acustice concepute special în acest scop, dar soluțiile realizate acasă pot ajuta foarte mult dacă locuiți sau lucrați într-o zonă zgomotoasă și aglomerată. Într-un birou zgomotos, este mult mai stresant să te concentrezi decât într-un mediu liniștit și calm, astfel că eficiența muncii poate fi crescută și prin izolarea fonică ulterioară.

Izolare fonică cu perete frontal

Deoarece aspectele acustice sunt adesea cel mai puțin luate în considerare în cazul clădirilor, nu este surprinzător că majoritatea clădirilor au proprietăți acustice neplăcute, care, din fericire, pot fi îmbunătățite ulterior, de exemplu, prin utilizarea pereților frontali. Este excelent din punct de vedere al absorbției sunetului, dar dezavantajul este că este destul de intensiv în muncă. Dacă este momentul să renovați casa, ar trebui să luați în considerare această opțiune. Deși este eficientă, nu trebuie trecut cu vederea că necesită suficient spațiu, deoarece lâna de sticlă sau lâna de rocă are o grosime de 8-10 cm între suporturi.

Cu absorbția sunetului împotriva smogului sonor

Nu numai că ne putem proteja de zgomotul din exterior prin izolare fonică a pereților, podelei și tavanului și instalarea de uși și ferestre moderne, dar putem, de asemenea, să amplasăm materiale fonoabsorbante în interior.

Acoperirile fonoabsorbante pot fi extrem de versatile. Ele previn reflectarea sunetelor și reduc ecoul, ceea ce crește semnificativ senzația de confort. Ne putem proteja împotriva smogului sonor cu materiale moi, perdele fonoabsorbante și covorașe acustice. Versiunile tradiționale sunt, de asemenea, adecvate, dar dacă doriți să obțineți maximum din punct de vedere al absorbției sunetului, puteți achiziționa perdele și covoare acustice. Acestea din urmă pot fi folosite și ca covorașe fonoabsorbante de perete. În plus, este o soluție rentabilă pentru personalizarea designului interior. Este disponibilă o cantitate infinită de variații.

Să oprim răspândirea sunetelor

Spațiile mari permit sunetului să se răspândească liber, ceea ce este deosebit de benefic pentru o sală de concerte, dar nu atât de mult într-o clădire de birouri. Dacă este posibil, este recomandabil să folosiți separatoare de cameră sau paravane. Ecranele nu doar că arată bine, dar sunt și ușor de mutat, astfel că pot fi amplasate rapid și ușor unde doriți. O bibliotecă sau un dulap cu dosare plin cu cărți mai mari previne, de asemenea, sunetele nedorite și reduce oarecum volumul acestora.

Panouri de izolare fonică

Arată ca o imagine executată artistic, dar este mult mai mult decât atât, iar secretul său constă în structura sa. De obicei, este formată din mai multe piese moi. Poate fi suspendată oriunde dacă dorim să întrerupem calea sunetului într-un spațiu mai mare. Este disponibilă într-o mare varietate de culori și forme, poate fi variată liber, astfel încât pot fi create soluții unice, care pot îmbunătăți și designul camerei. Poate fi chiar agățată în jurul patului ca un baldachin în dormitor. Efectul va fi simțit imediat. Face odihna mult mai liniștită. Dar ne putem izola și de sunetele nedorite îndreptate către noi în timp ce lucrăm. Dacă ascultăm un fel de muzică de relaxare în timp ce lucrăm sau ne relaxăm, va fi mult mai puțin răspândită în cameră, astfel încât nu vom fi deranjați de activitățile noastre.

Nici izolarea sursei de zgomot nu trebuie uitată

Există multe mașini într-un birou sau chiar în casa noastră care emit diverse zgomote în timpul funcționării. Dacă este posibil, încercați să le plasați cât mai departe de punctul în care lucrați cel mai mult. Imprimanta, copiatorul și distrugătorul de documente pot fi, de asemenea, înconjurate de materiale fonoabsorbante pentru rezultate excelente.

Absorbția sunetului cu stil

Mobilierul joacă, de asemenea, un rol important în absorbția internă, deoarece previne zgomotul nedorit și îl neutralizează sau îl dispersează în funcție de proprietățile sale. Nu doar designul mobilierului și acoperirea canapelei joacă un rol important în crearea unor condiții acustice plăcute, ci și materialul mobilierului. Acest lucru este valabil mai ales pentru instalațiile din lemn. Pinul, stejarul și nucul negru nu sunt doar aspectuoase, ci au și proprietăți excelente de absorbție a sunetului. Soluțiile ineficiente și inestetice, cum ar fi panourile din polistiren, cutiile de ouă și bureții din plastic pot fi uitate. Nu numai că arată neîndemânatic, ci chiar agravează situația, deoarece sunt incapabile să elimine smogul.

Un dulap mare absoarbe doar vibrațiile sonore, ceea ce poate fi, de asemenea, o alternativă la atenuarea sunetului. În plus, nu înseamnă un cost suplimentar, deoarece se găsește în fiecare gospodărie. Ar trebui plasat lângă peretele care se învecinează cu camera din care se aude zgomotul. În acest sens, o bibliotecă este în continuare o alternativă excelentă, dar un perete de imagini rafinat poate ajuta, de asemenea, să facă un vecin zgomotos mai intim.

Majoritatea ideilor enumerate sunt extrem de simple și ieftine de implementat. Desigur, depinde de noi în ce măsură vrem să luptăm împotriva smogului sonor. Cele mai bune rezultate pot fi obținute cu ajutorul unui specialist, care folosește un instrument special pentru a proiecta sistemul de absorbție a sunetului prin efectuarea de măsurători acustice.

Similar Posts