Testarea căștilor Bang and Olufsen Beoplay E8 3.0 Earphones

Bang and Olufsen a fost fondată în Danemarca în 1925 de către doi ingineri, Peter Bang și Svend Olufsen. Marca care a devenit celebră în întreaga lume este cunoscută pentru designul său frumos și sunetul perfect.

Beoplay E8 3.0

Bang-Olufsen-Beoplay-E8-3.0-earphones

A treia generație de căști fără fir Beoplay a suferit destul de multe modificări față de predecesorul său. Se potrivește practic la orice dimensiune de ureche, vine cu mai multe dimensiuni de vârfuri din silicon și spumă, în total patru perechi de două ori care nu alunecă și nu cad din ureche. Beoplay E8 poate funcționa până la 35 de ore sau 7 ore de redare continuă.

Beoplay E8 box

Husa din piele extrem de elegantă, de calitate superioară, în care pot fi depozitate căștile, se închide magnetic și poate reîncărca căștile de mai multe ori. Când este deschisă husa, un LED portocaliu indică procesul de încărcare, iar când este complet încărcată, se aprinde în verde. Există chiar și o intrare de tip USB-C pe partea din spate a carcasei, ceea ce este mai puțin convingător. De asemenea, este posibilă încărcarea wireless Qi. Dispozitivul a fost echipat cu patru microfoane. De asemenea, a primit noi conectori de bas, permițând unităților să se miște mult mai liber și să producă basuri mai precise și mai intense.

beoplay-E8-app

Puteți descărca aplicația Beoplay APP și puteți utiliza funcția ToneTouch pentru a regla și tonul. Descărcarea și utilizarea APP este foarte ușoară.

Are o conexiune Bluetooth 5.1, iar consumul de baterie este destul de minim. Codecurile SBC, ACC și APTX garantează un sunet clar și prin intermediul dispozitivelor iOs și Android.

De ce este important tipul de codec pentru produsele audio Bluetooth și hi-fi?

Codecurile comprimă datele audio într-o varietate de moduri. Codecul SBC, adică Subband Coding, funcționează la o rată de pierdere foarte mare și nu face decât să fractureze și mai mult calitatea sunetului. Nici codecul ACC nu este fără pierderi, dar este cu un grad mai bun decât SBC. Cel mai popular și cel mai bun codec este APTX, care are o rată de biți de 352 kbps, își desfășoară activitatea într-o lățime de bandă mult mai mare decât SBC, astfel încât poate muta mai multe date la o calitate mai bună a sunetului. Transmite mult mai puțini biți, fișiere mai mici și, astfel, îmbunătățește sunetul. În practică, conform producătorului, oferă o calitate de CD.

Deocamdată, Beoplay E8 3.0, care are un grad de protecție IP54, este disponibil în culorile negru și gri, ceea ce înseamnă că este protejat împotriva prafului și a stropilor de apă, dar nu va rezista la imersiune și nu va tolera înotul în apă.

Beoplay-E8-3.0-charging pad

De asemenea, este posibilă încărcarea rapidă. Aceasta durează aproximativ o oră și jumătate. Există o placă de încărcare wireless deja disponibilă pentru dispozitiv. De îndată ce scoateți căștile din carcasă, acestea se pornesc automat. Căștile pot fi controlate cu o singură atingere, dar acest lucru are și dezavantajele sale, din cauza efectului degetelor grase putem lansa accidental comenzi nedorite. Acest lucru poate fi destul de enervant după mai multe încercări.

Mulțumită modului Transparență, puteți dezactiva căștile din stânga cu o singură atingere. Căștile Beoplay E8 din a treia generație au și un filtru de zgomot pasiv. Acesta transmite sunetele ambientale atunci când este necesar și poate fi controlat cu o singură atingere sau cu o aplicație. Din păcate, conexiunea NFMI, adică Near Field Magnetic Induction, s-a dovedit a fi instabilă uneori, urechea stângă pierzând conexiunea sau pur și simplu nu se aprinde.

Beoplay-E8-3.0-earbuds

Conexiunea dintre căștile din dreapta și din stânga este șubredă. Sunetul a fost clar și ascuțit, dar basurile s-au dovedit a fi mult mai slabe decât cele ale căștilor Bose Soundsport Free testate anterior.

Comparați Beoplay E8 2.0 și cele mai recente E8 3.0!

Ambele căști in-ear și wireless, concepute de Jakob Wagner, au o baterie reîncărcabilă și încărcare wireless. Frecvența este aceeași pentru ambele tipuri, între 20 și 20.000 Hz. Sensibilitatea principală este de 107 decibeli, iar impedanța este de 16 Ohmi. Atât modelul E8 2.0, cât și 3.0 au o funcție audio adaptivă care controlează volumul de ieșire.

Carcasa de umplere din piele și inserțiile din aluminiu periat arată o calitate înaltă. Aplicația Bang and Olufsen Signature Sound și funcția de control al tonului ToneTouch pot fi utilizate și pentru ambele căști. Ambele tipuri sunt certificate IP54, ceea ce protejează dispozitivele împotriva prafului și a stropilor de apă.

Să analizăm mai îndeaproape diferențele!

Cea mai recentă, a treia generație de căști a primit o dimensiune cu 17% mai mică și o greutate cu 11% mai mică decât predecesorul său. Pe de altă parte, durata de viață a bateriei a crescut de la 16 ore la 35 de ore, iar durata de viață a bateriei căștilor a crescut de la patru la șapte ore. În locul conexiunii anterioare Bluetooth 4.2, cea de-a treia generație de căști utilizează o conexiune Bluetooth 5.1.

Beoplay E8 3.0 a primit, de asemenea, patru microfoane și un DSP îmbunătățit, astfel încât microfoanele sunt capabile să vă adune vocea din toate direcțiile. Datorită funcției Microsoft Swift Pair, împerecherea cu dispozitivele Bluetooth este extrem de rapidă, fiind posibilă chiar și împerecherea rapidă cu Google. De asemenea, a primit o nouă conexiune pentru bas, datorită căreia, așa cum am menționat anterior, obținem note de bas mai precise și mai intense.

Modelul mai nou are un codec APTX mai nou și mai avansat. Are o conexiune USB -C, în cazul căștilor din a treia generație filtrarea pasivă a zgomotului este asigurată de un filtru de zgomot Gen. Modelul mai nou cântărește mai greu, 55 de grame în loc de 45. Modelul E8 3.0 este disponibil în prezent doar în două culori, negru și gri, în timp ce modelul 2.0 este disponibil în mult mai multe culori.

Concluzie
Bang-& Olufsen logo

Categoria de preț premium daneză și căștile de calitate nu au cel mai bun raport preț/calitate, în opinia noastră putem găsi căști mai performante și mai stabile la conectare, cum ar fi JBL sau Bose Soundsport Free. În comparație cu modelul 2.0, sunetul a fost îmbunătățit într-o oarecare măsură, iar conexiunea a fost, de asemenea, îmbunătățită, dar comunicarea între căștile din dreapta și din stânga este încă adesea instabilă și incertă. Modul de transparență și controlul aplicațiilor, pe de altă parte, sunt lăudabile și foarte utile, simplificând utilizarea căștilor. Am fost puțin dezamăgiți atunci când am testat dispozitivul fabricat în Danemarca, în ciuda prețului destul de piperat și a reputației mărcii, am întâmpinat destul de multe probleme.

G.H.

Scris de Róbert Polgár

Similar Posts