Recenzie Apple HomePod Speaker Review
Boxa inteligentă Apple HomePod, cu un design atrăgător, este una dintre cele mai mari inovații ale Apple din ultimii ani. Este folosită pentru a asculta muzică prin intermediul serviciului Apple Music sau pentru a controla diverse dispozitive care pot fi controlate prin intermediul aplicației Apple Home.
Proiectat pentru a fi utilizat cu alte produse Apple, cum ar fi iPhone și dispozitivele Mac, HomePod funcționează cu Apple Music. Difuzorul este disponibil în două culori: alb și gri.
Au existat recenzii destul de amestecate cu privire la boxa HomePod. Pe de o parte, acestea i-au lăudat designul și calitatea sunetului în comparație cu alte difuzoare, dar au fost criticate pentru lipsa de suport din partea terților și prețul ridicat în comparație cu alte difuzoare inteligente. De asemenea, a fost subiect de discuții faptul că baza de silicon din partea inferioară a dispozitivului poate deteriora uneori suprafețele din lemn.
Principalele caracteristici ale boxei Apple HomePod:
Calitatea excelentă a sunetului este asigurată de procesorul de înaltă performanță, redarea convenabilă a muzicii este posibilă cu ajutorul serviciului Apple Music, datorită lui Siri, asistentul inteligent, putem controla și alte elemente ale casei inteligente. Este disponibil suportul WiFi 802.11ac cu funcție MIMO, HomePod este compatibil cu tehnologia Apple AirPlay 2.
-
Panou de perete – Difuzor 140x70x8cm1 250 lei – 1 750 lei +Vat
-
Panou acustic hexagonal – Dimensiune: 60x60x6cm262 lei – 307 lei +Vat
Calitatea sunetului
Boxa wireless Apple HomePod are un aspect simplu, dar practic. Dar cel mai important lucru la o boxă este sunetul. Dirijorul central de bas este completat de șapte drivere de tweeter care sunt amplasate logic pe secțiunea circulară pentru a asigura o redare de înaltă calitate. În plus, fiecare unitate din Apple HomePod are propriul amplificator.
Cele șase microfoane oferă un sunet clar, care măsoară poziția difuzorului în cameră și ajustează sunetul în consecință. Totul datorită puternicului procesor Apple A8.
Difuzorul wireless Apple HomePod folosește Siri, asistentul inteligent, pentru a comunica cu mediul înconjurător. Nu este potrivită doar pentru a reda muzică, ci și pentru a împărtăși cu utilizatorii știrile actuale și buletinele meteo, pentru a face schimburi și pentru a calcula cursurile de schimb valutar. Datorită integrării HomeKit, pot fi controlate și aparatele electrocasnice inteligente.
Alte caracteristici ale HomePod
HomePod, cu o înălțime de 172 de milimetri și un diametru de 142 de milimetri, are un singur cablu, nu are intrare optică și o mufă care se găsește pe rivalii săi, de exemplu. Nu are nici conexiune Bluetooth, dar are Bluetooth 5.0, astfel încât puteți trimite muzică către difuzor doar de pe un dispozitiv Apple. Carcasa sa cilindrică este acoperită cu țesătură. În partea superioară se află un panou tactil, unde puteți regla volumul, opri sau selecta muzica și activa Siri.
În partea de sus se află procesorul A8 care rulează „Hey Siri”. Mai jos se afla radiatorul cu centrul adânc. Există 6 microfoane și apoi 7 difuzoare înalte, medii-înalte pe jumătatea inferioară a dispozitivului. Datorită tehnologiei moderne, acesta detectează împrejurimile și determină locația sa spațială, cipul A8 conduce software-ul responsabil pentru radiația sonoră și anularea ecoului.
Cipul A8 este capabil să detecteze schimbările în câteva secunde, pe baza undelor sonore emise și reflectate, iar dispozitivul răspunde aproape instantaneu prin generarea de unde de intensitate variabilă, oferind o calitate excelentă a sunetului oriunde în cameră.
HomePod poate fi amplasat oriunde, măsoară automat camera și face setările pentru a obține cel mai bun sunet posibil. Nu vă așteptați la o imagine de scenă largă de la această boxă, dar este capabilă de sunete vii și clare. Muzica umple spațiul în mod egal peste tot, astfel încât auzim muzica în același mod și în cele mai îndepărtate puncte. Siri ne poate auzi chiar și atunci când suntem departe sau doar ascultăm muzică cu voce tare.
Setări HomePod
HomePod nu poate fi instalat sau configurat fără un dispozitiv iOS. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de un iPhone sau iPad cu iOS 11.2.5 sau o versiune ulterioară pentru a vă conecta la rețeaua Wi-Fi locală.
Siri
Nu se poate spune că asistentul Siri este prea deștept sau chiar mai prost decât iPhone. Atâta timp cât vrem doar să ne controlăm muzica sau dispozitivele HomeKit, nu există nicio problemă.
HomeKit
Puteți folosi HomePod pentru a vă controla dispozitivele HomeKit, dar și această funcție are limitele sale. De exemplu, nu există acțiuni de rutină configurabile, ca la Amazon.
Ce se întâmplă cu sunetul HomePod
Pentru ca difuzoarele să sune bine, este esențial să se îmbunătățească acustica încăperilor. HomePod a fost testat într-o cameră mai mică în care sunetul nu a fost încă proiectat. Pe pereți au fost amplasate câteva panouri de amortizare a sunetului de bas cu membrane de lemn, dar vor mai fi necesare câteva difuzoare pentru o acustică perfectă. Difuzoarele trebuie plasate în punctele de reflexie primare pentru a împrăștia sunetele în mod egal în toate direcțiile din spațiu. Concentrându-ne doar pe absorbția sunetului, putem supra-atenua încăperea, rezultând un sunet neplăcut.
-
Giga Bass trap cu membrană550 lei – 771 lei +Vat
-
Difuzor de sunet cu dungi 60x60x9cm543 lei – 704 lei +Vat
În comparație cu alte boxe de preț și categorie similare, sunetul lui HomePod depășește cu mult concurenții săi. De asemenea, bate tipuri similare de produse de la alte mărci în ceea ce privește imaginea sonoră menită să umple încăperea. Gamele înalte au fost excelente, tonurile profunde au fost intense și puternice, suficient de puternice. A oferit un produs realist și curat. Sunetul a fost surprinzător de bogat în detalii, fiecare instrument fiind bine distins.
Din păcate, însă, HomePod are și dezavantajele sale. Unul dintre ele este dimensiunea destul de mică, ceea ce reprezintă un dezavantaj destul de mare în ceea ce privește sunetul. Jack-ul, intrarea optică și conexiunea Bluetooth sunt foarte deficitare, deoarece nu poate fi conectat la un televizor sau la o placă turnantă. Acesta este un neajuns serios.
Pare mult mai greu decât pare, și asta pentru că are multe difuzoare. Este dotat cu 1 subwoofer și 7 tweetere, fiecare cu propriul amplificator, iar dispozitivul este echipat și cu șase microfoane.
După cum am menționat mai devreme, Apple HomePod poate lăsa o urmă albă atunci când este așezat pe suprafețe din lemn mai scumpe. Nu contează unde așezați boxa, deoarece vibrațiile la frecvențe joase mai mari pot fi o problemă între baza de silicon și lemn. Poate că cel mai bine ar fi să o așezați pe perete pentru a vă bucura de spațiul sonor larg. În unele momente, sunetul a părut puțin zgomotos, dar totuși oferă cele mai bune sunete în comparație cu boxele similare. Amazon Echo, sau Sonos One, sunt mult mai ușor de integrat și de configurat, dar sunetul lor rămâne în urma Apple HomePod.
Amazon Echo este, evident, cel mai slab dintre cele trei în ceea ce privește calitatea sunetului, dar nu este ceva nemaiîntâlnit. Sonos One este acum capabil de o calitate mai bună a sunetului, dar câmpul sonor este mai puțin extins.
Datorită AirPlay 2, puteți conecta două HomePods pentru a obține sunet stereo sau puteți adăuga difuzoare de la alte mărci. Printre exemplele de boxe compatibile cu AirPlay 2 se numără Sonos Playbase, Sonos Beam, Sonos One (aceste boxe pe care le-am mai testat) și Sonos Play: 5 , precum și boxele Bang & Olufsen, Libratone și Naim.
-
Panou acustic Flexi cu lamele reglabile din lemn1 275 lei – 1 500 lei +Vat
Concluzie
Dintre boxele inteligente, această boxă iese în evidență în ceea ce privește calitatea sunetului. Am avut parte de detalii surprinzătoare, basuri puternice și înalte clare și vibrante. Umple frumos camera. Din păcate, Apple i-a limitat utilizarea și funcționează doar cu iOs. Nu poate fi conectată la un televizor sau la un player de muzică. Nici sunetul stereo nu a fost bun, iar HomePod ne-a dezamăgit cu acesta, deoarece am avut parte de o întârziere între sunetele celor 2 difuzoare, astfel că dispozitivul a trebuit oprit și repornit de mai multe ori.
G.H.
Scris de Róbert Polgár