Am încercat receptorul Anthem MRX 710 AV!
Testele noastre cu receptorul AV MRX 710 al companiei canadiene au avut loc într-o sală de home cinema bine proiectată. Am mai testat amplificatoare Anthem înainte (Anthem MRX 1120 și Anthem AVM60), așa că nu eram necunoscători cu produsele și performanțele mărcii.
Design
Receptorul AV MRX 710 are un design curat și simplu, cu un panou frontal din aluminiu negru. Deoarece vine și cu o telecomandă cuprinzătoare, nu este nevoie să plasăm prea multe butoane pe panoul frontal, deoarece oricum putem controla totul de la distanță. Acesta cântărește 14 kg. În partea stângă se află câteva comenzi pentru navigare, precum și un capac care poate fi deschis și care ascunde o mufă pentru căști și o intrare HDMI suplimentară.
În mijlocul panoului frontal se află un afișaj mare cu LED-uri albastre, care poate fi citit de la distanță. Sub afișaj, puteți descoperi câteva butoane pentru a regla luminozitatea afișajului, a selecta modul, a regla nivelul, a seta zona 2 și a selecta intrările. Amplificatorul suportă 20 de intrări virtuale, iar noi putem comuta între ele cu ajutorul telecomenzii. În partea dreaptă, designerii au instalat un buton mare de control al volumului, precum și două întrerupătoare de alimentare. Echipat cu 8 intrări HDMI 1.4a, MRX 710 are, de asemenea, două ieșiri HDMI 1.4a pe panoul din spate. Conexiunile HDMI suportă funcțiile 3D și ARC, acestea pot primi și semnale 4K.
Pe partea din spate există prize digitale cu coduri de culoare. Datorită conexiunii Ethernet a devenit posibil controlul IP, sistemul de corecție a camerei ARC -Anthem poate fi, de asemenea, utilizat prin intermediul acestuia, iar actualizările pot fi descărcate prin intermediul conexiunii USB. Panoul din spate al amplificatorului are ieșiri de preamplificare pe 7.1 canale și ieșiri surround spate care pot fi utilizate ca ieșire stereo în zona 2 și pentru a conduce difuzoarele frontale pentru amplificare dublă. Există, de asemenea, intrări analogice stereo, intrare și ieșire IR (infraroșu), ieșire de 12 volți, conexiune RS232 și un conector de antenă radio FM / AM.
-
Difuzoare Skyline 60x60x14cm700 lei +Vat
-
Panouri acustice decorative (bass de colț)800 lei +Vat
Telecomanda este ușor de manevrat, cu o dispunere ideală a butoanelor și este comodă pentru utilizare într-o cameră întunecată datorită luminii de fundal.
Să vedem acest receptor!
Sistemul de meniu este foarte clar, rapid și ușor de reglat. Nu căutați suport DTS Neo: X pe acest model, deoarece lipsesc și ieșirile pentru difuzoarele frontale superioare, largi și înalte. Are un receptor radio FM / AM, dar nu și o funcție de radio pe internet. Nu putem conecta nici dispozitive USB externe la amplificator, dar acestea nu sunt neajunsuri atât de importante. Cea mai importantă cerință pentru un amplificator radio este să aibă o setare ușor de accesat și, bineînțeles, să sune foarte bine. Circuitele și sistemul de procesare a semnalului dispozitivului sunt excelente.
Receptorul are o unitate de procesare digitală a semnalelor – DSP -, care permite ARC, adică sistemul de optimizare acustică a încăperii, să aplice mai multe filtre pentru a face configurarea programului mai rapidă și mai ușoară.
Rețineți, totuși, că sistemele de optimizare acustică a încăperii pot îmbunătăți calitatea sunetului din încăperea dumneavoastră doar dacă condițiile acustice sunt perfecte. Acest lucru se datorează faptului că aceste programe de optimizare a sunetului măsoară presiunea acustică și efectuează corecții pe baza acesteia. Cu toate acestea, dacă există probleme acustice în încăperea respectivă, cum ar fi ecourile, de exemplu, acestea nu pot fi rezolvate de software, ba dimpotrivă! Deoarece software-ul identifică reverberațiile sau reflexiile ca fiind probleme legate de presiunea sonoră, acesta va reduce și mai mult presiunea sonoră în loc să prevină erorile reale, ceea ce va înrăutăți și mai mult calitatea sunetului.
Deși programele DCR mai avansate calibrează deja transmisiile de fază și impulsuri, ceea ce îmbunătățește claritatea și dinamica sunetelor, dar nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele reale. De aceea, este foarte recomandat să se trateze acustica pereților, a tavanului, a ferestrelor și a suprafețelor podelei cu ajutorul panourilor și țesăturilor acustice, pentru a obține o acustică perfectă a încăperii. Și abia apoi putem îmbunătăți și mai mult calitatea sunetului cu mici ajustări folosind software-ul de optimizare acustică a camerei. Producătorii oferă, de asemenea, un microfon de măsurare pentru sistemul ARC, împreună cu un suport de microfon cu trepied, precum și un CD cu un sistem de calibrare ARC, un cablu USB pentru conectarea microfonului și a amplificatorului și un cablu CAT5 pentru conectarea în rețea la receptor.
Circuit de monitorizare avansată a sarcinii Anthem
Amplificatoarele radio de ultimă generație de la Anthem dispun de o unitate de procesare digitală a semnalelor (DSP) de ultimă generație care monitorizează valorile tensiunii și curentului pentru a evita supraîncărcarea. Amplificatorul este răcit de un ventilator cu două viteze pentru a preveni supraîncălzirea.
Test de ascultare
Testul amplificatorului Anthem a avut loc într-o cameră deja tratată pentru o acustică optimă. Pe pereți au fost montate panouri frontale de difuzie și elemente de absorbție a sunetului pentru a asigura o sonorizare corectă. Ca urmare a măsurătorilor noastre, am recomandat proprietarului să acopere podeaua cu covorașe acustice absorbante de sunet, care sunt capabile să absoarbă încă 20-30 de decibeli de sunet în comparație cu covorașele tradiționale.
-
Panouri sonore acustice cubice500 lei – 750 lei +Vat
-
Difuzor de sunet rustic-Vintage-Făcut din pin adevărat65 lei – 129 lei +Vat
Am vizionat un film proaspăt lansat pentru a testa sunetul amplificatorului. Scenele incitante din filmul SF de acțiune din 2020, Tenet, au oferit o mulțime de efecte sonore ideale pentru testele noastre. În ciuda simplității sale, amplificatorul a fost o surpriză foarte plăcută. L-am asociat cu difuzoarele Genelec și am asistat la un sunet realist și spațios, la o imagine scenică amplă și la o mulțime de detalii. Tonurile profunde au fost foarte ferme, strânse și percutante, iar dialogurile inteligibile și clare. Poate că gamele medii au suferit uneori de umbră, dar tonurile înalte au fost frumoase și pline de viață, atât cât a fost nevoie.
Rezumat
Receptorul Anthem știe atât cât trebuie să știe un receptor. Dar dacă unora li se pot părea incomplete funcțiile, atunci mai degrabă le recomandăm alte modele, deoarece există o mulțime de alte funcții pe care le pot obține cu un aparat mai sofisticat decât MRX 710 AV. Dar dacă cuiva nu-i plac opțiunile supraaglomerate sau consideră că un număr infinit de setări și funcții este redundant, doar își dorește un sunet curat și intens, atunci acest amplificator este cea mai ideală alegere, deoarece este simplu, dar excelent!
G.H.